Wil jouw organisatie ook meeschrijven aan het SWEEP-verhaal?

Euh … SWEEP? Yep, SWEEP! Da’s een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, MOEV en Sport Vlaanderen dat jongeren tussen 12 en 18 jaar wil inspireren, motiveren, activeren en samenbrengen om te bewegen én daarin plezier te vinden. Het is een platform waarop jongeren op basis van enkele korte en luchtige vraagjes een activiteitenaanbod krijgen dat aansluit bij hun interesses.

Heeft jouw organisatie een aanbod waarvan je gelooft dat het jongeren in beweging brengt? 

En wil je het meer bekend maken? Dan bieden wij jullie een extra kanaal met SWEEP. Door met organisaties samen te werken, willen we tot een zo ruim en gevarieerd mogelijk aanbod voor de doelgroep komen.

Waaraan moeten de activiteiten voldoen, vraag je?
Niet al te veel, eigenlijk: zolang ze jongeren maar bewust of onbewust in beweging brengen. Dat kan dus gaan van een lessenreeks yoga, een workshop circustechnieken, een obstacle run tot zelfs riksja-ritten voor minder mobiele mensen. In 2022 richtten we ons met SWEEP naar de jongeren in de provincie Antwerpen en focusten we ons dus op het aanbod in en rond die provincie. Vanaf 2023 breidden we uit naar heel Vlaanderen.

Hoe gaat dit praktisch in zijn werk? Gelukkig niet heel moeilijk: het enige wat jullie hoeven te doen, is jullie eigen aanbod laten opnemen in de databank van Uit in Vlaanderen. That’s it. Gebruik hiervoor dit stappenplan. Vanuit sweep​.be is er namelijk een link met de databank, waardoor het aanbod voor de doelgroep automatisch geïmporteerd wordt op sweep​.be.

Heb je vragen? Of stuit je op een probleem?
Contacteer ons dan gerust.

Moet je nog iemand overtuigen? Gebruik dan deze brochure.

Sta je in nauw contact met jongeren of leerkrachten? Breng SWEEP dan tot bij hen: