Wat alsje al eindeloze inspiratie binnen handbereik had?

Pexels pavel danilyuk 8423425

Het verschil maken met enkele minuutjes

Het zitgedrag bij je leerlingen doorbreken, de concentratie aanscherpen en het plezier verhogen? Met enkele minuutjes maak jij het verschil.
Chang duong Krf ID Z Qx Ws unsplash

Beweging tijdens de schooluren

Extra beweegkansen voor je leerlingen tijdens de lesuren? Bezorg je leerlingen positieve en blijvende beweegervaringen.
Secundair beweging

Leren over bewegen

‘Beweging’ en ‘minder lang stilzitten’ op een eenvoudige, toffe manier in jouw eigen lessen verwerken? Ontdek boeiende leerinhouden én creatieve invalshoeken.
Inrichting speelplaats 5

Uitdagende speelplaatsen

Een uitdagende bewegings- en klimaatvriendelijke speelplaats? Maak met enkele quick wins collega’s, ouders, leerlingen en directie warm.
John schnobrich Fl Pc9 Voc J4 unsplash

Digitaal in beweging

Digitale middelen op school en in de klaslokalen? Maak van schermtijd niet automatisch zittijd. En gebruik de digitale mogelijkheden om je leerlingen te activeren.
Beweging doet graag leren 1

Beweging doet (graag) leren

Beweging ter ondersteuning van het leren? Hoe meer zintuigen bij leerprocessen betrokken zijn, hoe beter de leerstof blijft hangen.
Javier garcia PUKG As RS Puk unsplash

Actief huiswerk

Afstappen van het traditioneel huiswerk? Een actieve opdracht, waarbij leerlingen het zitten onderbreken, meer rechtstaan en bewegen is niet alleen leuker, het is ook gezonder.
Aanbod speelplaats 4

Pauze als vrije tijd

Minder slome leerlingen na een pauze? Vul de vrije momenten van jouw leerlingen actief in zonder dat dit voor jou aanvoelt als een extra schoolopdracht.
Ivan aleksic PDR Fee Dni Ck unsplash

Klasinrichting op hoogstaand niveau

Een klaslokaal dat je leerlingen stimuleert om minder te zitten, meer recht te staan en meer te bewegen? Het hoeft niet veel te kosten.
Fietsen

Milieuvriendelijke verplaatsingen

Stappen, trappen, openbaar vervoer en dan pas de auto? Stimuleer duurzame mobiliteit en ga voor een fris hoofd bij de leerlingen en andere leerkrachten.
105b

Uitleven voor én na de lessen

Je leerlingen prikkelen om zich ook voor en na de schooluren op een leuke en ontspannende manier actief te gaan uitleven? Laat hen proeven van nieuwe activiteiten en ontdekken welke bij hen passen.